Fluido refrigerante
    Es el fluido que se encuentra en los sistemas de refrigeración, y que tiene por finalidad la de producir frío.
    Fluido refrigerante
    É o fluído que se atopa nos sistemas de refrixeración, e que ten por finalidade a de producir frío.
    Flujo luminoso
    Magnitud que mide la potencia de la radiación luminosa. Se expresa en Lúmenes (lm).
    Flujo luminoso
    Magnitude que mide a potencia da radiación luminosa. Exprésase en Lúmenes (lm).
    Fosfatos
    Son sales de ácido fosfórico e forman parte dos organismos vivos. Adoitan asociarse os deterxentes, onde cumpren a función de abrandar a auga retendo os ións de calcio e magnesio. O seu incontrolado produce alteracións no ecosistema, como o crecemento desordenado de algas, etc.
    Fosfatos
    Son sales de ácido fosfórico e forman parte dos organismos vivos. Adoitan asociarse os deterxentes, onde cumpren a función de abrandar a auga retendo os ións de calcio e magnesio. O seu incontrolado produce alteracións no ecosistema, como o crecemento desordenado de algas, etc.
    Fotovoltaica
    Relativo a la generación de electricidad por la acción de la radiación solar.
    Fotovoltaica
    Relativo á xeración de electricidade pola acción da radiación solar.
    Frigoría
    Unidade de medida de absorción da calor, empregada na técnica da refrixeración; corresponde á absorción dunha quilocaloría.
    Frigoría
    Unidad de medida de absorción del calor, empleada en la técnica de la refrigeración; corresponde a la absorción de una kilocaloría.
    Frigoría/hora
    Unidad de potencia que expresa la capacidad frigorífica de un equipo.
    Frigoría/hora
    Unidade de potencia que expresa a capacidade frigorífica dun equipo.
    Hogar presurizado
    Son os que queiman o gas cun queimador que controla a cantidade de aire necesaria para iso. Teñen, por iso, moito mellor rendemento enerxético que os atmosféricos, que son os que teñen os quentadores de auga de parede.
    Horno de convección
    Estes fornos inclúen un ventilador que fai circular continuamente o aire quente arredor dos alimentos, proporcionando unha distribución uniforme da calor e permitindo que os alimentos se cociñen a temperaturas máis baixas e en menos tempo.